Vår ambition är att i så hög grad som möjligt finnas på de plattformar som våra användare har, men tyvärr måste vi ibland sluta stödja gammal hårdvara och/eller gamla operativ när de inte längre underhålls av leverantören med säkerhetsuppdateringar. Vi beklagar om du har drabbats av detta, men hoppas att du har förståelse för att säkerheten är av yttersta vikt för BankID.

Om du har ytterligare frågor eller funderingar ber vi dig vänligen att kontakta BankID-supporten på din bank:

support.bankid.com/sv/supportinformation .

Det kan bero på att du installerat till Windows 10 på din dator men inte har uppdaterat ditt BankID-program. Ladda ned och installera programmet från install.bankid.com

Det kan också bero på andra saker, t.ex. att ditt BankID är spärrat, att det är för gammalt eller att du skriver fel lösenord/PIN/säkerhetskod. Det kan också bero på att du bara har installerat BankID säkerhetsprogram/-app, men inte har beställt något BankID hos din bank.

Du kan testa ditt BankID på test.bankid.com .

Det går inte att flytta eller kopiera ett BankID på fil eller BankID säkerhetsprogram från en dator till en annan. Du behöver installera om programmet och hämta ett nytt BankID hos din internetbank.

Det kan t.ex. bero på att du har Caps Lock aktiverat eller att du har ändrat tangentbordslayout. Kontrollera och försök igen.

Om du ändå inte får det att fungera, se avsnittet Jag har glömt lösenordet för mitt BankID, vad ska jag göra?

Det kan bero på olika saker. Ditt BankID kan vara för gammalt och i så fall måste du beställa ett nytt, se Hur förnyar jag mitt BankID på fil?.

Det kan även bero på att du bara har installerat BankID säkerhetsprogram/-app, men inte har beställt något BankID, se Hur beställer jag BankID?.