Det går inte att flytta eller kopiera ett BankID på fil eller BankID säkerhetsprogram från en dator till en annan. Du behöver installera om programmet och hämta ett nytt BankID hos din internetbank.

Det kan bero på att du installerat till Windows 10 på din dator men inte har uppdaterat ditt BankID-program. Ladda ned och installera programmet från install.bankid.com

Det kan också bero på andra saker, t.ex. att ditt BankID är spärrat, att det är för gammalt eller att du skriver fel lösenord/PIN/säkerhetskod. Det kan också bero på att du bara har installerat BankID säkerhetsprogram/-app, men inte har beställt något BankID hos din bank.

Du kan testa ditt BankID på test.bankid.com .

Det kan bero på olika saker. Ditt BankID kan vara för gammalt och i så fall måste du beställa ett nytt, se Hur förnyar jag mitt BankID på fil?.

Det kan även bero på att du bara har installerat BankID säkerhetsprogram/-app, men inte har beställt något BankID, se Hur beställer jag BankID?.