Giltighetstiden för BankID på kort är begränsad till 5 år och du behöver beställa ett nytt BankID innan giltighetstiden går ut. BankID på kort beställer du på ett bankkontor.

Giltighetstiden för BankID på fil är begränsad och du behöver beställa ett nytt BankID innan giltighetstiden går ut.

Du beställer ett nytt BankID hos din bank. Följ bankens anvisningar.

Giltighetstiden för Mobilt BankID är begränsad och du behöver beställa ett nytt BankID innan giltighetstiden går ut.

Du beställer ett nytt Mobilt BankID hos din bank. Följ bankens anvisningar.

Ja, det måste uppdateras när det finns nya versioner. Detta sköts automatiskt och det enda du som användare behöver göra är att i förekommande fall svara ja på frågan om du vill uppdatera programmet/-appen.

Giltighetstiden varierar beroende på vilken typ av BankID du har. I BankID säkerhetsprogram kan du själv se hur länge ditt BankID gäller. Du öppnar det genom att dubbelklicka på BankID-ikonen nere på aktivitetsraden på skärmen. Om programmet inte är igång, startar du det från Startmenyn eller motsvarande.

I huvudfönstret för BankID säkerhetsprogram ser du direkt vilka BankID du har och hur länge de är giltiga.

I BankID-appen väljer du Om BankID. Då visas information om såväl appen som ditt BankID, bl.a. giltighetstid.

Från och med version 5.0 av BankID säkerhetsprogram går det inte att kopiera BankID på fil. Hämta istället ett nytt BankID till den andra datorn.

I det nya BankID-programmet kan du ha flera enheter kopplade till BankIDn för samma personnummer. Om BankID-programmet är startat i mer än en enhet så kommer lösenordsdialogen att visas i alla dessa, och du kan skriva in ditt lösenord i valfri enhet.

Det beror helt enkelt på att olika webbplatser gör på olika sätt. På vissa webbplatser har man bestämt att man ska skriva in sitt personnummer innan man går vidare, medan man på andra kan gå vidare och välja vilket BankID man vill använda.