Chrome har en en säkerhetsfunktion som varnar när du vill öppna ett annat program från webbläsaren. Detta är normalt, men för att du ska kunna använda BankID behöver du välja Starta program.

Vi rekommenderar även att du bockar för rutan Kom ihåg mitt val för alla länkar av samma typ.

Ändra så att Chrome tillåter BankID

Om du har råkat välja alternativet Gör ingenting och bockar för Kom ihåg mitt val för alla länkar av samma typ, så kommer inte BankID säkerhetsprogram att startas i Chrome i fortsättningen. Det som händer är att du får en uppmaning att starta BankID säkerhetsprogram, men även om du försöker göra det så visas efter en liten stund ett felmeddelande som säger att legitimeringen misslyckades.

Du åtgärdar det här problemet genom att starta BankID säkerhetsprogram och gå till menyn Inställningar. På fliken Avancerat, avsnittet Avaktivera säkerhetsmeddelande i Chrome , klickar du på knappen Åtgärda, så startar BankID säkerhetsprogram i fortsättningen.

Tänk på att Chrome måste avslutas för att åtgärden ska kunna utföras. I Mac är det viktigt att Chrome avslutas helt, det räcker inte att stänga programmets fönster.