Det här felet beror på att du eller någon annan vid ett tidigare tillfälle har gjort ett felaktigt länkval som sedan blivit standardvärde i systemet. Lösningen är att göra om valet.

Gör så här:

iOS

1. Öppna den här webbsidan i den iOS-enhet där felet inträffar (om det inte är den du surfar från just nu).
  2. Långtryck (håll kvar fingret) på den här länken: https://app.bankid.com/
  3. Välj Öppna i BankID i den meny som visas.
I fortsättningen kommer BankID-appen att öppnas istället för Safari när du klickar på den här typen av länkar. Universal link

Android

I Android kan det skilja mellan olika versioner. I exemplet nedan har en Pixel 3 med Android 11 använts.

1. Öppna Inställningar.
  2. Gå till Appar och aviseringar --> Avancerat --> Standardappar --> Öppna länkar.

Nu visas en lista på appar och vilka URLer de hanterar. Om BankID-appen inte längre svarar på app.bankid.com får man gå igenom listan med andra appar och se vilken som svarar på app.bankid.com samt ta bort det valet.