BankID support

Systemkrav BankID

BankID säkerhetsprogram kan användas i följande operativsystem och webbläsare:

Windows 7 och senare

• Internet Explorer version 11 och senare
  • Microsoft Edge senaste versionen
  • Mozilla Firefox senaste versionen
  • Google Chrome senaste versionen

macOS 10.10 och senare

• Safari version 9 och senare
  • Mozilla Firefox senaste versionen
  • Google Chrome senaste versionen
Mobilt BankID fungerar ihop med:

iOS

• iOS 9 och senare på iPhone, iPod Touch och iPad.

Android

• Android 5* och senare på mobiltelefoner och surfplattor med Google Play Services.

BankID-appen är inte kompatibel med följande:

• Google-abonnemanget ”Project Fi”
  • Google Chromebook
  • Lenovo Yoga Tablet 2 med Intel-processor. Enheten måste ha ARM-processor.
  • Marshall London
  • Samsung Galaxy J7+
  • Samsung Galaxy J7 Max
  • Samsung Galaxy C8 (Kinesisk version av J7+)

*Det kan ibland förekomma enskilda exemplar av telefoner/surfplattor eller kombinationer av hårdvara/Android-versioner som inte är kompatibla med BankID-appen, trots att de till synes uppfyller systemkraven.

Här är några förekommande orsaker:

• Telefonen/surfplattan har inte Android med Google Play Services.
  • Den enskilda telefonen/surfplattan är behäftad med systemfel som ev. går att åtgärda med fabriksåterställning.
  • Det går inte att läsa BankID QR-koder på grund av att enhetens kamera underpresterar hård- och/eller mjukvarumässigt.
  • Enhetens hårdvara och/eller firmware avviker från standardspecifikationen så att avancerade säkerhetsfunktioner som BankID utnyttjar inte fungerar.

Om BankID-appen kraschar, vänligen acceptera att skicka in kraschrapporter till oss. Det möjliggör och underlättar felsökning och åtgärder från vår sida.

Windows 10 Mobile

• Stödet för Windows 10 Mobile upphörde vid årsskiftet 2018/2019. Användare rekommenderas att byta till BankID-appen för iOS eller Android.