BankID Support

Systemkrav BankID

BankID säkerhetsprogram kan användas i följande operativsystem och webbläsare:

Windows 8.1 och högre

• Internet Explorer version 11 och högre
  • Microsoft Edge senaste versionen
  • Mozilla Firefox senaste versionen
  • Google Chrome senaste versionen

macOS 10.12 och högre, på Intel- och Apple M1-plattformar

• Safari senaste versionen
  • Mozilla Firefox senaste versionen
  • Google Chrome senaste versionen
Mobilt BankID fungerar ihop med:

iOS

• iOS 12* och högre på iPhone, iPod Touch och iPad.

*
I juni 2021 höjdes systemkravet till iOS 12 och högre.
Läs mer på https://support.bankid.com/sv/fragor-svar/tekniska-fragor.

Android och Huawei

• Android 6* och högre på mobiltelefoner och surfplattor med Google Play Services eller Huawei Mobile Services.

BankID-appen är inte kompatibel med följande:

• Enheter som saknar bakkamera, t.ex. Denver TAQ-70302, kan inte läsa QR-koder.
  • Google-abonnemanget ”Project Fi"
  • Google Chromebook
  • Huawei MateTab Pro, mod. MRX-W09 (kan dock gälla fler)
  • Lenovo Yoga Tablet 2 med Intel-processor. Enheten måste ha ARM-processor.
  • Marshall London
  • Samsung Galaxy J7+
  • Samsung Galaxy J7 Max
  • Samsung Galaxy C8 (Kinesisk version av J7+)

*
I juni 2021 höjdes systemkravet till Android 6 och högre.
Läs mer på https://support.bankid.com/sv/fragor-svar/tekniska-fragor.

Det kan ibland förekomma enskilda exemplar av telefoner/surfplattor eller kombinationer av hårdvara/Android-versioner som inte är kompatibla med BankID-appen, trots att de till synes uppfyller systemkraven.

Här är några förekommande orsaker:

• Telefonen/surfplattan har inte Android med Google Play Services eller Huawei Mobile Services.
  • Den enskilda telefonen/surfplattan är behäftad med systemfel som ev. går att åtgärda med fabriksåterställning.
  • Det går inte att läsa BankID QR-koder på grund av att enhetens kamera underpresterar hård- och/eller mjukvarumässigt.
  • Enhetens hårdvara och/eller firmware avviker från standardspecifikationen så att avancerade säkerhetsfunktioner som BankID utnyttjar inte fungerar.

Om BankID-appen kraschar, vänligen acceptera att skicka in kraschrapporter till oss. Det möjliggör och underlättar felsökning och åtgärder från vår sida.