De flesta webbläsare har stöd för extra verktygsprogram som ett sätt att utöka webbläsarens funktionalitet genom verktygsfält (toolbars). Tyvärr missbrukas detta ibland och vissa av dessa verktygsprogram har visat sig oavsiktligt eller avsiktligt fungera störande eller som sabotageprogram (malware).

Om du har problem med att använda BankID och misstänker att det kan bero på ett oönskat program, behöver du avinstallera programmet ifråga. Det är inte alltid helt lätt, men här är några tips:

Avinstallera programmet från din dator (Windows)

1. I Kontrollpanelen, välj Program och funktioner.
  2. Du får nu se en lista på installerade program.
  3. Markera programmet du vill ta bort och välj Avinstallera.

Återställ din webbläsare

Många webbläsare har funktion som återställer webbläsaren till det tillstånd den hade när du först installerade den. Det kan hjälpa dig att ta bort oönskade startsidor, inställningar och annat. Observera att de egna inställningar du gjort också försvinner. Bokmärken brukar dock i allmänhet behållas.

Återställ Internet Explorer

1. Öppna Inställningar i Internet Explorer och välj Internetalternativ.
  2. Välj fliken Avancerat uppe till höger.
  3. Klicka på knappen Återställ längst ned.
  4. Bekräfta återställningen i dialogrutan som visas.
  5. När det är klart visas en dialog och du kan klicka på Stäng.

Återställ Chrome

1. Klicka på Chrome-menyn i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Inställningar.
  3. Längst ner på sidan väljer du Visa avancerade inställningar.
  4. Klicka på Återställ inställningar längs ner.
  5. Bekräfta återställningen i dialogrutan som visas.

Återställ Firefox

1. Klicka på Firefox-menyn i webbläsarens verktygsfält och välj Hjälp genom att klicka på frågetecknet längst ned.
  2. Välj Felsökningsinformation.
  3. På sidan som visas, välj Uppdatera Firefox i rutan uppe till höger.
  4. Bekräfta återställningen i dialogrutan som visas.