Starta alltid hos din internetbank när du vill skaffa BankID

BankID är en e-legitimation som du använder till att styrka din identitet när du är ute på Internet, t.ex. på banken, hos Försäkringskassan eller CSN. BankID är Sveriges i särklass största e-legitimation och utfärdas av 12 banker i samarbete.

Som användare behöver du installera BankID-programmet eller -appen i din dator, telefon eller surfplatta, samt aktivera själva e-legitimationen BankID hos din internetbank eller i förekommande fall få hemskickat på ett smartkort. Installationen av BankID-programmet kan du göra via internetbanken eller direkt från webbplatsen install.bankid.com , medan appen laddas ner från App Store eller Google Play, beroende på vilken typ av telefon/surfplatta du har.