Mobilt BankID sparas i din mobiltelefon eller surfplatta. Det gör bl.a. att du kan använda din mobila enhet som en fristående “säkerhetsdosa” när du behöver legitimera dig på internet, även om du surfar på en dator.

Kom igång med Mobilt BankID

När du ska komma igång med BankID för första gången ska du gå via din internetbank.

1. Ladda ner BankID säkerhetsapp

Det gör du från App Store eller Google Play, beroende på vilken typ av mobiltelefon eller surfplatta du har.

2. Logga in på din internetbank och beställ Mobilt BankID

Det skiljer sig lite åt mellan olika banker. Följ anvisningarna för beställning av Mobilt BankID hos din internetbank.

3. Aktivera Mobilt BankID

Aktiveringen skiljer sig åt beroende på om du gör den från en dator eller från en mobil enhet.

• När du aktiverar från en dator visas en QR-kod som du ska läsa in i BankID-appen.
  • Använder du en mobil enhet ska du klicka på en länk som startar appen.