BankID på fil lagras säkert i din dator. Du aktiverar BankID på fil via din internetbank. För att kunna aktivera BankID på fil behöver du också BankID säkerhetsprogram.

I samband med att du aktiverar BankID på fil bestämmer du också ett personligt lösenord som knyts till ditt BankID. Detta lösenord är inte känt av någon annan än dig, inte heller av banken, och kan inte återställas om du glömmer det. Skulle detta hända måste du aktivera ett nytt BankID hos din internetbank.

Om du skriver ner ditt lösenord, tänk då på att förvara det på ett så betryggande sätt att ingen obehörig kan komma åt det.

Kom igång med BankID på fil

När du ska komma igång med BankID för första gången ska du gå via din internetbank.

1. Installera BankID säkerhetsprogram enligt bankens anvisningar.

2. Aktivera ett BankID på fil enligt bankens anvisningar.

3. Börja använda ditt BankID.

Du kan testa ditt BankID på test.bankid.com .