Installation i Windows

BankID säkerhetsprogram installeras av sig själv, men du behöver hämta installationsfilen och starta installationen. Om du är osäker kan du följa de här anvisningarna. Klicka på länken för din webbläsare i listan.

Instruktioner för Internet Explorer

Instruktioner för Google Chrome

Instruktioner för FireFox

Internet Explorer

I exemplet nedan har vi använt Internet Explorer 9. Det ser annorlunda ut i andra versioner.

1. Gå till https://install.bankid.com och välj Ladda ner BankID säkerhetsprogram.

2. Klicka på Kör eller spara först installationsfilen i din dator och kör den sedan

Kör installation

3. Acceptera att programmet körs i den säkerhetsdialog som visas.

4. När installation är klar kan du hämta ett BankID hos din Internetbank
I vissa fall kan du behöva starta om dator för att färdigställa installationen.

Google Chrome

1. Gå till https://install.bankid.com och välj Ladda ner BankID säkerhetsprogram.

2. Spara installationsfilen i din dator och starta installation genom att klicka på filen.
Du kan även starta från Nedladdade filer (CTRL+J eller alternativet Nedladdade filer i menyn Verktyg).

3. Klicka på Kör i säkerhetsdialogen.

4. Följ anvisningarna. När installation är klar kan du hämta ett BankID hos din Internetbank.
I vissa fall kan du behöva starta om dator för att färdigställa installationen.

Firefox

1. Gå till https://install.bankid.com och välj Ladda ner BankID säkerhetsprogram.

2. Spara installationsfilen i din dator och starta installation genom att klicka på filen..
Du kan även starta från Nedladdade filer (CTRL+J eller alternativet Nedladdade filer i menyn Verktyg).

3. Dubbelklicka på filen för att starta installationen.

4. Klicka på Ok i dialogen Öppna körbar fil? om den visas.

5. Klicka på Kör i säkerhetsdialogen .

6. När installation är klar kan du hämta ett BankID hos din Internetbank.
I vissa fall kan du behöva starta om dator för att färdigställa installationen.