Installation i Windows

>

BankID säkerhetsprogram installeras av sig själv, men du behöver hämta installationsfilen och starta installationen. Om du är osäker kan du följa de här anvisningarna. Klicka på länken för din webbläsare i listan.

Instruktioner för Internet Explorer

Instruktioner för Google Chrome

Instruktioner för FireFox

Internet Explorer

I exemplet nedan har vi använt Internet Explorer 9. Det ser annorlunda ut i andra versioner.

1. Gå till https://install.bankid.com och välj Ladda ner BankID säkerhetsprogram.

2. Klicka på Kör eller spara först installationsfilen i din dator och kör den sedan

Kör installation

3. Acceptera att programmet körs i den säkerhetsdialog som visas.

4. När installation är klar kan du hämta ett BankID hos din Internetbank
I vissa fall kan du behöva starta om dator för att färdigställa installationen.

Google Chrome

1. Gå till https://install.bankid.com och välj Ladda ner BankID säkerhetsprogram.

2. Spara installationsfilen i din dator och starta installation genom att klicka på filen.
Du kan även starta från Nedladdade filer (CTRL+J eller alternativet Nedladdade filer i menyn Verktyg).

3. Klicka på Kör i säkerhetsdialogen.

4. Följ anvisningarna. När installation är klar kan du hämta ett BankID hos din Internetbank.
I vissa fall kan du behöva starta om dator för att färdigställa installationen.

Firefox

1. Gå till https://install.bankid.com och välj Ladda ner BankID säkerhetsprogram.

2. Spara installationsfilen i din dator och starta installation genom att klicka på filen..
Du kan även starta från Nedladdade filer (CTRL+J eller alternativet Nedladdade filer i menyn Verktyg).

3. Dubbelklicka på filen för att starta installationen.

4. Klicka på Ok i dialogen Öppna körbar fil? om den visas.

5. Klicka på Kör i säkerhetsdialogen .

6. När installation är klar kan du hämta ett BankID hos din Internetbank.
I vissa fall kan du behöva starta om dator för att färdigställa installationen.