Frågor & Svar

Här hittar du svar på vanliga frågor som vi får om BankID. Du kan även välja en kategori till vänster för en lättare överblick eller välj Sök i menyn för att söka en specifik fråga.

• Vad är ett BankID?

• Hur beställer jag BankID?

• Jag har glömt lösenordet för mitt BankID, vad ska jag göra?

• Vad är BankID säkerhetsprogram?

• Måste BankID säkerhetsprogram installeras?

• Hur spärrar jag mitt BankID?

• Kan jag använda mitt BankID från USB-minne?

• Hur många BankID kan jag ha?

• Går det ha flera BankID i samma dator?

• Kan jag ha BankID i flera enheter?

• Hur förnyar jag mitt BankID på kort?

• Hur förnyar jag mitt BankID på fil?

• Måste BankID säkerhetsprogram uppdateras?

• Hur länge är mitt BankID giltigt?

• Hur kopierar jag mitt BankID till en annan dator? (Windows/Mac)

• Hur tar jag bort ett BankID?

• Jag har installerat från https://install.bankid.com, men har fortfarande inget BankID, varför?

• Varför fungerar inte mitt BankID när jag har bytt dator?

• Varför fungerar inte mitt BankID?

• Varför kommer inte mitt BankID upp i listan?

• Jag skriver rätt lösenord/PIN-kod, men programmet påstår att det är fel, varför då?

• Hur byter jag lösenord/PIN-kod på mitt BankID?

• Vilka webbläsare och operativsystem stöder BankID?

• Vart vänder jag mig för att få ytterligare hjälp och support?

• Varför kommer inte lösenordsfönstret upp i BankID säkerhetsprogram?

• Kan jag använda mitt BankID från USB-minne?

• Varför kan jag inte installera BankID säkerhetsprogram i Mac OS X 10.4?

• Varför kan jag inte installera BankID säkerhetsprogram i Windows 2000?

• Vad betyder fel 8005?

• Varför kraschar BankID instickmodul i Firefox 4?

• Varför fungerar inte mitt nya kort med BGcom/BGlink?

• Vad är filunderskrift med BankID?

• Varför fungerar inte BankID i Chrome?

• Varför visas lösenordsdialogen i flera enheter samtidigt och/eller i en annan enhet än den jag använder?

• Varför behöver jag ibland ange personnummer och ibland inte?

• Varför fungerar inte BankID i Internet Explorer 11?

• Hur beställer jag BankID?

• Hur förnyar jag mitt BankID på kort?

• Jag har installerat från https://install.bankid.com, men har fortfarande inget BankID, varför?

• Varför fungerar inte mitt BankID när jag har bytt dator?

• Varför fungerar inte mitt BankID?

• Varför kommer inte mitt BankID upp i listan?

• Jag skriver rätt lösenord/PIN-kod, men programmet påstår att det är fel, varför då?

• Hur hanteras scriptvarning i Firefox?

• Varför kommer inte lösenordsfönstret upp i BankID säkerhetsprogram?

• Vad betyder fel 8005?

• Hur kopierar jag mitt BankID till en annan dator? (Linux)

• Hur kopierar jag mitt BankID till en annan dator? (Windows/Mac)

• Varför behöver jag starta om dator/webbläsare vid uppdatering av BankID säkerhetsprogram?

• Varför startar inte BankID-programmet automatiskt vid inloggning/underskrift? Istället visas dialoger om extern kontrollbegäran eller som ber mig godkänna körning av BankID säkerhetsprogram.

• Varför får jag felkod "Giltigt BankID saknas. Meddelandekod 10002."?

• Varför visas felkod 10006 eller 10023 när jag försöker använda BankID?

• Varför fungerar inte Mobilt BankID på min Jolla-telefon

• Det står "Klar att användas" i BankID Säkerhetsapp, men det finns inga knappar att trycka på och inget händer. Vad är fel?

• Hur mycket datatrafik används för Mobilt BankID?

• Fungerar BankID säkerhetsapp på andra telefoner än iPhone och Android?

• Vad krävs för att jag ska kunna använda Mobilt BankID?

• Fungerar Mobilt BankID i min telefon eller surfplatta?

• Hur skaffar jag Mobilt BankID?

• Varför fungerar inte Mobilt BankID i min mobiltelefon eller surfplatta?

• Varför händer det ingenting i min mobiltelefon eller surfplatta?

• Vad kostar det att skaffa och använda Mobilt BankID?

• Kan jag använda flera BankID på samma mobiltelefon eller surfplatta?

• Kan jag använda Mobilt BankID på flera mobiltelefoner eller surfplattor?

• Hur fungerar tjänsten när jag är utomlands?

• Mitt BankID fungerar inte. Vad ska jag göra?

• Jag har låst min säkerhetskod. Vad ska jag göra?

• Jag kan inte läsa hela texten. Vad ska jag göra?

• Hur byter jag säkerhetskod?

• Kan jag få en ny säkerhetskod när jag har glömt min gamla?

• Hur byter jag språk?

• Jag återställde min telefon från en säkerhetskopia och nu fungerar inte mitt BankID. Vad ska jag göra?

• Kan jag ringa och använda Mobilt BankID samtidigt?

• Hur lång tid tar det att få mitt BankID spärrat?

• Hur skyddar jag mitt BankID på bästa sätt?

• Varför finns det så många olika koder?

• Hur spärrar jag mitt Mobila BankID?

• Vad är kodkort?